vrijdag 15 maart 2013

Eerste lenterokje! Laatste sneeuw?Het eerste deel van de titel is een feit.
Het tweede deel... Daar hopen we op!
Dat eindelijk die lange winter is gepasseerd: die ellendige sneeuw! de koude! de donkere dagen!
Volgende week is het officieel LENTE! We kijken uit naar de zon, het groene gras, picknicken en... ROKJES natuurlijk!


Ik maakte deze week ein-de-lijk het eerste lenterokje af! Je zag het hier al tussen de hoop liggen, wachtend op de laatste hand. Afwerken met biais, onderrokje omzomen en elastiek insteken: dit was hetgeen nog moest gebeuren. A piece of cake! Maar het bleef maar liggen want dat onderrokje omzomen, daar zag ik zo tegenop. 2 keer een half cm'tje omstrijken: dus gepruts met warm strijkijzer, dun stofje en dikke vingers... En toen bedacht ik de oplossing. Ook dit onderste laagje afwerken met biais. Met een frulleke aan. Speels, meisjesachtig, leuk én bovenal veel gemakkelijker uit te voeren. Ik koos ook om hetzelfde kleur te nemen als het rokje. Ton sur ton. Onopvallend aanwezig.


Het stofje lag al een hele tijd in de kast. Ik kocht het op 1 van de eerste stoffenspektakels waar ik ooit naartoe ging. Een jaar of 3 geleden. Het is een dun katoentje én wit dus ik vreesde ervoor dat je er nogal kon doorkijken. Misschien niet zo'n probleem voor een zomerrokje maar een lenterokje mag wel iets dikker zijn. Dus ik besliste een onderrokje te maken. En omdat ik het jammer vind om stofjes te gebruiken die je niet ziet moest het onderrokje langer worden. Een piepende onderrok dus.

En als de dochter thuis komt van school, Dan is het fotoshoot tijd!


Mét attributen natuurlijk want anders houd je zo'n bijna 3-jarige niet geïnteresseerd...
Afgelopen weken werd er op school rond het thema 'mmmm, lekker eten' gewerkt. (en dus maakte ik een koksmuts en nog enkele extra voor de klas. Maar dit verdient een apart blogberichtje...) De kookattributen die ze mee had kreeg ze vandaag terug mee naar huis en dus moest ze eens uitgebreid tonen wat ze allemaal had geleerd... "Roera Roerara!"

Laat de lente maar komen! We zijn er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten