woensdag 9 oktober 2013

Sunshine award!

Een hele tijd geleden al werd ik genomineerd voor Sunshine award.
Die eer had ik te danken aan deze dame.
Wat staat mij nu te doen?
Ewel, het volgende:
1. Degene bedanken van wie je de award kreeg
2. Antwoord geven op 10 vragen
3. 10 nieuwe blogs nomineren
Dat zullen we dan maar eens doen zeker?

1. Een welgemeende 'danku' aan Naaistaart om mij te nomineren! Ik lees ook heel graag mee op jouw blog. Want wat maak je mooie dingen! Ik mocht zelfs al eens een cadeautje ontvangen van jou. En binnenkort gaan we samen op workshop. Daar zie ik ook al naar uit!

2. De 10 vragen:
1. Wat is je favoriete dier?
Moeilijke vraag is dit! Ik ben niet zo'n dierenpersoon. Dieren zijn mooi van ver. Die moeten niet te dicht bij komen. Honden en katten daar moet ik niet echt van weten. En nu maak ik mezelf waarschijnlijk héél onpopulair. Als ik dan toch een dier moet kiezen, dan kies ik voor een ezel. Die dieren fascineren me wel. Waarom weet ik niet precies. Het lijken rustige, filosofische dieren.2. Wat is je favoriete getal?
25! Altijd het eerste getal dat ik invul in mijn lottoformulier. Mijn geboortedag. Datums en getallen, daar ben ik wel mee bezig. Wat ik heel erg leuk vind is dat allebei mijn kindjes een speciale geboortedatum hebben. Merel: 31.03.10 (of wanneer je de spaties tussen de getallen anders zet: 310 310) en Max: 08.10.12

3. Wat is je favoriete non-alcoholische drank?
Water! Dit vind ik nu eens écht lekker! Sinds december vorig jaar drinken we hier thuis geen frisdrank meer. De eerste maanden waren moeilijk. Maar eens we van de suiker waren afgekickt heb ik daar geen moeite meer mee. Sterker zelfs. Ik mag er nu niet meer aan denken om cola te drinken bij mijn eten! Nee, nee, geef mij maar water!

4. Facebook of twitter?
Facebook! Hier kan je mij volgen

5. Wat is je passie?
Het beste uit het leven halen! Ik heb dus niet 1 passie maar probeer gewoon met passie te leven. In alles wat ik doe probeer ik ernaar te streven om gelukkig te zijn. Dat is niet altijd even gemakkelijk.
De dingen die mij echt gelukkig maken zijn ook vaak de kleine dingen: een lachje van de kindjes, tijd doorbrengen met mijn bengels en manlief, naaien, stofjes kopen (en zoeken en voelen en knippen ...), gaan lopen (en liefst nog in de regen! call me crazy!), gaan fietsen met de kindjes in de bakfiets (en de kreetjes en lachjes en gesprekjes die daar uit voortvloeien),...

6. Krijgen of geven?
Dit is de allermoeilijkste vraag! Ik geef ontzettend graag cadeautjes. Dus heb ik de neiging om te zeggen: geven! Maar ik krijg ook ontzettend graag dingen. En liefst vanal nog creatieve dingen. Het moeten geen grote, materialistische dingen te zijn. Gewoon een verrassing, een attentie,... Dat is leuk! De vraag is nu wat ik verkies? Waar zou ik absoluut niet mee kunnen leven? Nooit meer iets geven aan iemand of nooit meer iets krijgen? Ja, dan wordt het toch het geven. Ik kan niet zonder geven!

7. Wat is je favoriete patroon?
Mag ik er 2 vernoemen?
1. De kaptrui uit 'stof voor durf-het-zelvers' Zo leuk om te maken. Zo leuk om te dragen (laat ik mij vertellen). Zo leuk om naar te kijken
2. Elodie van Farbenmix. Een heel leuk kleedje om te maken. Ook al maakte ik het nog maar 1 keer. Een echt prinsessenjurkje.

8. Wat is je favoriete dag van de week?
Woensdag! Woensdagvoormiddag = me-time! Tijd voor mezelf dus. Tijd om een beetje te naaien zonder gestoord te worden. Ook tijd om te lopen (dat begint ondertussen een serieuze verslaving te worden!). En de namiddag = tijd met de kindjes! Die is nu extra kostbaar geworden, nu ik terug aan het werk ben.

9. Wat is je favoriete bloem?
Momenteel is de Agapanthus mijn favoriete bloem. Heel mooi in een grote pot op het terras!10. Wat is je favoriete land? 
Schotland! 4 jaar geleden werd ik verliefd op dit land.
De natuur, de mensen, de kastelen, de eilanden, de weilanden, de schapen, de haggis, de black pudding,...3. En nu nog de 10 blogs die ik nomineer:
in willekeurige volgorde...

1. Mie Katoentje
2. Kotkedei
3. Bananenprinses
4. Snitte
5. mANdarien
6. Tweeemmerkeswater
7. Naaikriebels
8. Janusje
9. Ettepet
10. Naais Els


8 opmerkingen:

 1. Merci, en leuk om zo'n tipje van de sluier te kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haggis??? Getver!!!
  En bedankt voor de nominatie hè! Moet nog eens bedenken of ik daaraan mee ga doen (heb ook ak maanden een Liebster award liggen waar ik (nog) niks mee gedaan heb). Ik ben daar niet zo goed in geloof ik ;-) Maar vind het wel leuk om hem te krijgen! Thx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey... Bedankt voor de nominatie!
  Maar zoals Edje, lig ik hier ook al met dat Liebster award en die heb ik ook niet verder gestuurd.
  Ik ga je wel volgen... zo blijven we een beetje op de hoogte van elkaars werk en dat vind ik persoonlijk nog leuker en interessanter.

  Tot blogs...
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Annelies, leuk dat je aan me dacht voor de award!
  Ik voel me vereerd :)
  Spijtig genoeg heb ik niet genoeg tijd om er zelf iets mee te doen nu
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, ik sta daar tussen of wa? Wat een leuk gevoel geeft dat! Bedankt.!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, fijn om een award te krijgen. Dankjewel. Ik maak in het weekend tijd om ook een inkijkje te geven in janusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, van harte bedankt voor de nominatie. Wat fijn om te zien dat ik er tussen sta :-)
  Groetjes,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Annelies. Wat leuk, een sunshine award, dankjewel, zeker op zo'n sombere dag als vandaag is een beetje zonneschijn wel welkom en het is hier niet eens herfst....
  Groetjes,
  Els

  BeantwoordenVerwijderen