woensdag 27 november 2013

Broek 1.0

Kleine meisjes groeien snel! En soms zelfs, van de ene op de andere dag, heel erg snel!
Zo waren bijna al Merel haar lange broeken ineens te kort. Het eerste idee was te gaan shoppen, en nieuwe broeken te kopen. 
Het shoppen was leuk. 
Maar het leverde géén nieuwe broeken op.
Al die skinny modelletjes in de winkel, ik wordt er tureluut van! Zoiets wil mijn 3,5 jarige meid absoluut niet dragen.
Tweedehands vond ik gelukkig wel een exemplaar. Een héél leuk exemplaar zelfs. Wat retro. Je kent dat wel: lekker brede broekspijpen onderaan. Voorlopig heb ik me daarmee verholpen en heeft ons madam veel rokjes gedragen.

Dat gaf mij alweer wat tijd om zelf aan de slag te gaan. Een jacob-broek maakte ik al eens voor haar maar het modelletje is bovenaan wat wijd voor mijn smalle dochter en de taille is nogal laag.

Dus besloot ik toch eens iets anders te proberen.
Ik koos voor het patroon 'relaxed' uit Ottobre 1/13.  Dat zag mij er een lekkere ruime broek uit.
Er werd gemeten en uiteindelijk werd maatje 104 overgetekend. Ons meisje is een smalle en als het over broeken en rokken gaat dan heeft ze in de omtrek al gauw een maatje kleiner nodig dan voor t-shirts en kleedjes. Meestal maak ik de lengte dan wel op een maatje groter maar hier bleken die broekspijpen wel héél erg lang, dus knipte ik op de juiste lengte af. 
Ritsen en knopen, daar heb ik me niet mee bezig gehouden. Een elastiek in de taille is zoveel gemakkelijker voor een kleuter. En een knoopsgatenelastiek maakt het al helemaal gemakkelijk.
Voor de broek zelf koos ik rode gabardine en voor de zakjes een bloemen katoentje. In de broekspijpen stikte ik een plooi zoals die van de jacob-broek. De naden, zomen en plooi stikte ik door met beige doorstikgaren. Het ziet er haast proffesioneel uit!
Al zeg ik het zelf ;)
Bij het passen bleek ze wel heel erg veel plaats te hebben vooraan. Zou dat komen omdat het eigenlijk een jongensmodelletje is? Heel erg geslaagd vind ik de broek niet. Voor een volgende versie gaan we toch weer op zoek naar een nieuw patroontje... Iemand ideetjes?
Patroontje: Ottobre 1/13 - 'Relaxed'
Stof broek: rode gabardine - Sjiekebiele
Stof zakjes: bloemetjes katoen - Stoffenspektakel

2 opmerkingen: