maandag 25 februari 2013

Gemaakt in 2013 - deel 1

Een tijdje geleden, nog voor 2013 van start ging, stelde ik mijn lijstje met goede voornemens samen. Je weet wel, dat lijstje waar je begin december naar teruggrijpt om te constateren dat je je er sinds februari niks meer van aangetrokken hebt (januari gaat meestal nog goed, het is dan nog nieuw hé).

Bovenop ons lijstje zette ik: "zo weinig mogelijk gerafineerde suiker eten". Ja, inderdaad, je leest het goed ONS lijstje = dat van manlief en ik.
En hoe gaat dat nu? Wel, met vallen en opstaan eigenlijk. Sinds we er mee begonnen, nog vóór de eindejaarsfeesten heb ik geen druppel frisdrank meer gedronken! En daar ben ik best wel fier op. De goesting is ook volledig weg. Mij kan je dus officieel niet meer verleiden met een glas cola!
Maar koekjes, dat is een ander verhaal. Een week of 2 geleden liet ik mij weer eens verleiden en sindsdien heb ik het zó moeilijk! Maar we zetten door! Zelfs nu februari al bijna voorbij is...

Maar goed, we wijken een beetje af... 
Wat kwam er nog op dat lijstje? Op mijn lijstje moest zeker iets komen wat met naaien had te maken. 'Meer naaien' leek mij nogal mager en niet zo'n uitdaging. Ook niet echt meetbaar en dus nogal bediscusieerbaar (is dat een woord?) achteraf.
Een jaar telt 52 weken dus ik nam mij voor om gemiddeld 1 projectje per week te naaien, ofte 52 stuks in een jaar. Zo kwam het dus op mijn lijstje: "52 naaiprojectjes in 2013"
Haalbaar of niet? Geen idee! Vorig jaar kwam ik aan 10 tot 15 stuks. Ietsje harder werken dus!
Laten we alvast eens bekijken hoe ver we vandaag staan:

 1. Voor Merel maakte ik een drakenstaart en toen vatte ik het plan op om eindelijk eens een afscheidscadeautje te maken voor de crèche. Sinds november gaat Merel al naar school maar het was er nog steeds niet van gekomen om effectief iets te maken met verse baby in huis en zo.
In januari lukte het dus wel: het droomwolkje is nu 4 exclusieve drakenstaarten rijker!
Het patroontje haalde ik hier

2. Een pennenzak voor manlief. Een goede week geleden was hij jarig en na alles wat ik voor jan en alleman al maakte besloot ik dat het tijd werd voor een zelfgemaakt cadeautje voor mijn eigen vent! En zo geschiedde...

3. Uit het boek 'Zo geknipt' van Sanne & Riet maakte ik het broodmandje voor mijn jarig nichtje. Geen foto van het eindresultaat helaas... maar dat komt ervan, wachten tot je bijna moet vertrekken om alles af te maken. Geen tijd meer voor foto's dus.
4. Onze kleine groeit als kool. Dus het werd weer eens tijd voor een kruippakje.
5. Voor onze kleine meid maakte ik nog eens een Jacob broek. Ik moest het patroontje wel wat aanpassen want ze is toch zo'n smalleke! De zakjes werkte ik eens af met paspel. En ik, al zeg ik het zelf, het is geslaagd!
6. En bij een broek hoort natuurlijk ook een truitje! Het werd een longsleeve uit de Ottobre. En het vogeltje die sinds kerstmis klaar ligt om gebruikt te worden past hier toch zo mooi bij! Dank u tante Saskia!

Vandaag, 25 februari, week 9 en de teller staat op 6...
Tijd voor een inhaalmanoeuvre dus!

2 opmerkingen:

 1. Strak plan om 52 projecten te maken... Ik maak momenteel wekelijks wel iets, want ah ja ikke thuis in moederschapsrust, maar binnen zes weken, als kleine ukkepuk komt piepen zal het een ander paar mouwen worden... vrees ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met de kindjes in huis is het niet altijd evident om tijd en energie te vinden om te naaien. (En een blog up to date houden is ook niet zo simpel blijkbaar!)
   Maar ik heb al goed mijn best gedaan :)
   Er mag wel eens een updateje volgen hé, aan hoeveel stuks ik nu zit...

   Verwijderen