dinsdag 27 augustus 2013

Gelukkige verjaardag: 65

Zaterdag vierden we feest! Een maandje eerder was mijn mama 65 geworden.
Dat moest gevierd worden uiteraard! En bij feest vieren horen cadeautjes.
Gekochte cadeautjes.
En zelfgemaakte, aangezien wij (mijn zus en ik) altijd heel creatief zijn opgevoed (daarmee doel ik op onze creatieve omgeving: een kunstenaar als moeder en niet op het feit dat er waarschijnlijk heel wat creativiteit kwam kijken bij het opvoeden van 2 felle meisjes...)

Mijn zus en ik mailden heel wat heen en weer (we wonen nu éénmaal niet zo dicht bij elkaar) en spraken af elk wat kunstwerkjes te maken op A5 formaat. Deze zouden we dan bundelen in een mapje/doosje/...
Ik schakelde ook beide kinderen in want zij beschikken nog over die kinderlijke ongeremdheid wat het tekenen en schilderen betreft. Zelf zwoegde ik op het maken van een portret.
Uiteindelijk kwamen we tot een mooi pakje kunstwerkjes.Het verpakken werd nog een hele opgave. Ik dacht heel hard na over het maken van een doosje maar toen de tijd echt begon te dringen besloot ik maar om een soort omslag te maken. In stof. Met mijn vertrouwde naaimachine.

De avond voordien maakte ik ook nog vlug een bijpassende bloem, uit het boek: Zo geknipt.
Voor het mapje gebruikte ik de stof die ik ook nog hier gebruikte voor het cadeautje van de juf en  hier zie je ook dat ik er al een rokje voor mezelf uit maakte. Nu is het jammergenoeg bijna op. Ik genoot er telkens van om met dit stofje te werken. Ik raak er maar niet op uitgekeken! Misschien krijg ik er nog wel een bloem uit voor mezelf. Voor bij de rok...

Dit was dus het eindresultaat:


En een overzicht van de inhoud:


Waaronder mijn kleine vent zijn allereerste schilderijtjes!
Maar bij oma zijn die veilig! Vast en zeker bewaard voor het nageslacht...
3 opmerkingen:

 1. mooi cadeautje! Daar zal oma zeker blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig verjaardagscadeau, dat wordt vast en zeker gekoesterd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind jouw omslag heel erg leuk. Ik ontdek je pas en ga je volgen.
  http://jakoebies.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen