dinsdag 21 mei 2013

Paddestoelen in april en mei

De laatste dagen lijkt de maand mei wel een herfstmaand. Regen, mutsjes, dekentjes voor de baby en paddestoelen in het gras! Ja, ja! ik zweer het u: paddestoelen in het gras in de maand mei!
U gelooft het niet?
Ewel ziehier:


(en nee, ik heb de krant van deze morgen niet om u te bewijzen dat deze foto vandaag werd genomen... 
U zult mij op mijn woord moeten geloven. Maar dat mag geen probleem zijn, toch?)


En dit deed mij er dus aan denken...
In maart werkte ik ook met paddestoeltjes, maar dan iets fleurigere exemplaren dan deze. In maart dus werkte ik eraan, in april werd het gedragen en in mei was het al te klein. (ik meen toch ooit eens gezegd te hebben dat kleine jongetjes heel snel groeien... ewel het is echt waar!)
De paddestoeltjes werden een hemdje. En zálig was het om ermee te werken. Ik was er al verliefd op nog vóór het helemaal in elkaar zat! Ik vertrok van een patroontje uit Ottobre en pastte het aan want ik wilde een biesje achteraan op de rug. En toen ik dit biesje bedacht wilde ik dat zakje ook nog wat leuker afwerken. Ik naaide het op 1 avond in elkaar (een avondje goed doorwerken in het gezelschap van de dames van 'sewing is fun') en toen bleef het alweer een week, of twee, liggen. Wachtend op de afwerking: drukknopen en omzomen (die verdomde drukknopen toch ook altijd!). 
En toen was het af, en het stond hem geweldig, en toen was hij er uit gegroeid... 
Dus volgende keer maken we toch een maatje groter!


Let op het biesje op de rug hierboven.
En hieronder zie je het zakje:

En mocht u de broek die het model op de foto draagt leuk vinden... daar wordt in de toekomst nog over geblogd! Houd het hier dus maar goed in de gaten!

4 opmerkingen:

 1. oh, is dat een tricotje? Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen tricot. Achteraf gezien zou dat wel een betere keuze geweest zijn.
   Er staat in elk geval wel eentje in tricot op de planning!

   Verwijderen
 2. He ik zag vorige week ook een paddestoel staan in mijn groentetuintje en ik was aant nadenken of ik nu champions aant kweken was of niet...

  Mooi hemdje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, Vietje :)
   Op een regenachtige avond eens een boek lezen over paddestoelen en welke eetbaar zijn en we hebben er weer een hobby bij ;)
   (en aan regenachtige avonds geen gebrek, jammer genoeg)

   Verwijderen